Magyar Falu Program

MFP- AEE/2019

Egészségügyi alapellátás eszközparkjának fejlesztése Jobbágyiban

 

A FEJLESZTÉS ALAPADATAI

 

Kedvezményezett neve Jobbágyi Község Önkormányzata
Pályázati felhívás neve és kódszáma A Magyar Falu Program keretében „Orvosi eszköz” című alprogram MFP-AEE/2019
Projekt címe Egészségügyi alapellátás eszközparkjának fejlesztése Jobbágyiban
Projekt azonosító száma 3006954340
Szerződött támogatás összege 1.999.984 Ft
Támogatás mértéke 100,00%
Projekt tervezett befejezési dátuma 2020-06-30
Projekt tartalmának bemutatása Jobbágyi településen az egészségügyi alapellátás javítása érdekében beszerzésre javasolt eszközök javítják az ellátásban dolgozó orvosok, védőnő és ápolók munkafeltételeit. Az új számítógépek beszerzésével munkavégzésük gyorsasága, hatékonysága javulhat, amely az ellátottak megelégedését szolgálja. A beszerzendő diagnosztikai eszközök szolgálják a szűréseket, és a betegségek korai felismerése mellett, azok megelőzését is. A bútorok beszerzése azok jelentős avultsága miatt indokolt.

MFP- KKE/2019

Jobbágyi belterületi közterületeinek karbantartásának céljára traktor beszerzése

 

A FEJLESZTÉS ALAPADATAI

 

Kedvezményezett neve Jobbágyi Község Önkormányzata
Pályázati felhívás neve és kódszáma A Magyar Falu Program keretében „Eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartására” című alprogram MFP-KKE/2019
Projekt címe Jobbágyi belterületi közterületeinek karbantartásának céljára traktor beszerzése
Projekt azonosító száma 3020671999
Szerződött támogatás összege 11.863.450 Ft
Támogatás mértéke 100,00%
Projekt tervezett befejezési dátuma 2020-06-30
Projekt tartalmának bemutatása Jobbágyi Község Önkormányzata a pályázat keretében egy MTZ820.4 traktor beszerzését tervezi, a hozzá kapcsolódó hidraulikus szeleppel, valamint rákapcsolható munkaképekkel (tolólap, szárzúzó, só/műtrágyaszóró). Az önkormányzat nem rendelkezik a pályázatban megjelölt jellegű erőgéppel ezáltal a jelentkező feladatokat csak bérmunkával tudja ellátni, azonban a beszerzést  követően e feladatellátás hatékonysága nagyban növekedne, hiszen az üzemeltetéshez szakértelemmel bíró munkavállaló rendelkezésre áll. A szárzúzóval a nagyobb méretű zöldterületek (parkok, játszótér, köztemető, stb.) kaszálása valósulhat meg. A tolólap, illetve sószóró a belterületi közutak téli síkosságmentesítését is biztosítaná, illetve az önkormányzat tulajdonában lévő pótkocsi erőgéphez való csatlakozásával a településen belüli zöld hulladék szállítása is megoldottá válna, valamint megkönnyítené az egynyári, illetve cserepes növények nyári időszakban történő öntözéséhez szükséges vízszállítást.

 


MFP- BJA/2019

Járdafelújítások anyagtámogatással Jobbágyi településen

 

A FEJLESZTÉS ALAPADATAI

 

Kedvezményezett neve Jobbágyi Község Önkormányzata
Pályázati felhívás neve és kódszáma A Magyar Falu Program keretében „Kistelepülések járda építésének, felújításának anyagtámogatása” című alprogram MFP-BJA/2019
Projekt címe Járdafelújítások anyagtámogatással Jobbágyi településen
Projekt azonosító száma 3019819519
Szerződött támogatás összege 4.987.226 Ft
Támogatás mértéke 100,00%
Projekt tervezett befejezési dátuma 2020-10-31
Projekt tartalmának bemutatása A projektben felújításra tervezett két járdaszakasz Jobbágyi község belterületén található egymással párhuzamos utcákban, családi házas övezetet érintve. Mindkét járdaszakasz a településközponthoz kapcsolódik, annak megközelítését szolgálja, közvetlen elérést biztosítva az óvodához, illetve a hozzá tartozó főzőkonyhához is. A tervezett felújítással érintett járda szakaszok a település ÉK-i részén találhatóak, a Hunyadi úton keresztül, illetve az Árpád útról is megközelíthetőek. A meglévő vegyes burkolatú járdák több helyen balesetveszélyesek, gyommal benőttek. Az Ady Endre úton a meglévő beton burkolat kiegyenlítése tervezett betonnal, az út felől kerti szegéllyel megtámasztva, a kiegyenlített burkolat 4 cm AC8-as aszfaltburkolatot kapna. A Jókai Mór úton lévő betonos járda kapna aszfaltburkolatot 4 cm vastagságban.